Mad til rød Bourgogne

Pinot Noir
__________________________________

And & Fasan
And og Fasan passer rigtig godt sammen med Pinot Noir, grundet den kraftige smag og den store mængde fedtindhold.



Svinekød
Ristet eller grillet svinekød med en let marinade, fordi svinekød er lettere end f.eks. oksekød. Undgå afskæringer med meget fedtindhold, fordi fedtet fra svinekød har brug for en vin med en tungere garvesyre, som Pinot Noir af lettere struktur ikke har. Prøv f.eks. grillede svinekoteletter.

Laks eller andre stærkere fisk
Laks passer godt til Pinot Noir, pga. den stærke, karakteristiske smag og det høje olie indhold, hvor hvidvine ofte ikke vil passe til. Andre fisk kunne være ansjoser, sild, makrel.



Hummer, rejer eller krabber
Pinot Noir er ikke den naturlige vin-parring med disse skaldyr, men hvis du ikke er til hvidvine, så vil Pinot Noir være den bedste rødvin, at vælge. Den kan også serveres afkølet. Undgå dog en fed fløde sauce, fordi vinens tanniner og eventuelle syre, vil reagere på cremen. Retter som enkle krydret hvidløgs rejer, med en smule fløde vil være ok. Især retter med en god mængde krydderi, vil passe godt med Pinot Noir.

Pasta med pesto, eller lysere tomat fløde sauce
Pestos stærke urtesmag passer rigtig fint med Pinot Noir. Lette tomat baseret saucer er også en god ret, at sammensætte med Pinot Noir, men saucen skal ikke være tung. Bland evt. pesto med lidt tomat.

Svampe i en lys vin sauce
Sauterede svampe med rødvin er en naturlig sammensætning. Smagen af champignon passer perfekt med Pinot Noirs milde smag.

0 kommentarer :

Send en kommentar

 

Vinanmeldelser

Ønsker du, at din vin skal anmeldes, så besøg linket og læs hvordan. Skal din vin anmeldes?

Om siden

Bourgogne vinblog er en side som fokuserer på det traditionelle og unikke vinområde Bourgogne. Formålet er, at skabe den bedste danske side omkring vinene fra området. På siden kan du læse detaljeret om bl.a. områderne, appellationssystemet og meget mere. Jeg laver løbende anmeldelser, hvor der bliver lagt fokus på forbrugervenlige detaljer.