Dijon som også er regionens hovedstad, byder på et spændende centrum af små gader med restauranter, butikker, cafeer samt markedshaller med et hav af butikker som sælger lækre råvarer. Byen er kendt for sine arkitektoniske perler som kunstmuseet Palais des Ducs samt kirkerne St-Michel og Notre-Dame.
Bourgogne har et flot landskab med skove af bøge-, ege- og nåletræer samt plantager, enge og marker med højdedrage. Regionen har også mange små vandløb og floderne Cousin, Yonne og Cure, som løber løber langs de mange smukke byer, som har deres charme fra floden og markerne.
I Bourgogne ligger Frankrigs ældste cistercienserkloster, Abbaye de Fontenay som blev opført i 1100- tallet. Klosteret er utroligt smukt og det giver en spændende forståelse for cisterciensernes levemåde. I Vézelay ligger Basilique Ste-Madeleine som er en tidligere romansk klosterkirke, som også er en smuk bygning med historie.
Bourgogne har flere kendte retter bl.a. Minutbøf Dijonnaise, som er en bøf med sennep/flødesauce og Boeuf Bourguignon som er populær gryderet hvor marineret kød bliver kogt i Bourgognevin af Pinot Noir eller Gamay druen fra Beaujolais. En tredje populær ret er Escargots á la Bourguignonne som snegle med hvidløgs/persillesmør.
Andre kendte produkter fra området er Dijonsenneppen, samt er stort udvalg af oste bl.a. Bleu de Bresse, Pipo Crem' og Epoisses.
I Bourgogne ligger Frankrigs ældste cistercienserkloster, Abbaye de Fontenay som blev opført i 1100- tallet. Klosteret er utroligt smukt og det giver en spændende forståelse for cisterciensernes levemåde. I Vézelay ligger Basilique Ste-Madeleine som er en tidligere romansk klosterkirke, som også er en smuk bygning med historie.
Bourgogne har flere kendte retter bl.a. Minutbøf Dijonnaise, som er en bøf med sennep/flødesauce og Boeuf Bourguignon som er populær gryderet hvor marineret kød bliver kogt i Bourgognevin af Pinot Noir eller Gamay druen fra Beaujolais. En tredje populær ret er Escargots á la Bourguignonne som snegle med hvidløgs/persillesmør.
Andre kendte produkter fra området er Dijonsenneppen, samt er stort udvalg af oste bl.a. Bleu de Bresse, Pipo Crem' og Epoisses.
0 kommentarer :
Send en kommentar